Рефрактометр (0...32 % Brix, 0-28 % солоність) WALCOM REF-103/113S
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
WALCOM REF-103/113S – високоточний ручний рефрактометр для визначення концентрації речовин і солі у води та розчинах.
Пристрій має ергономічний дизайн, міцний корпус і характеризується високою надійністю, оскільки не містить у своїй конструкції будь-якої електроніки та не потребує електроживлення від батареї.
Рефрактометр оснащене автоматичною температурною компенсацією в діапазоні від 10 до 30 °С (рекомендована робоча температура – 20 °С).
Для визначення концентрації Brix або солоності необхідно крапнути розчин на вимірювальне віконце рефрактометра WALCOM REF-103/113S і притиснути краплю скельцем (щоб вона рівномірно розподілилася). Потім подивитися в окуляр пристрою (якщо зображення видно нечітко – круговими обертаннями окуляра слід налаштувати різкість). Відповідна межа між синьою та білою зонами і буде значенням концентрації. Після завершення вимірювання необхідно видаляти залишки розчину з вимірювального віконця та скельця за допомогою м'яких якої серветки.
Рефрактометр (0...32 % Brix, 0-28 % солоність) WALCOM REF-103/113S широко використовують для визначення солоності розчінів у відсотках (морська вода, вода в басейнах та акваріумах) і концентрації цукру (фруктові соки, безалкогольні напої, вино, продукти харчування).
Рефрактометр вже відкалібрований. За потреби його можна самостійно відкалібрувати за допомогою звичайної дистильованої води. Процес калібрування детально описано в інструкції.
Для довідки. Градус Brix (°Bx) – це значення показника коефіцієнта заломлення, що відповідає концентрації сахарози у водному розчині, причому 1 одиниця Brix відповідає 1 г сахарози в 100 г розчину при 20 °С.
Особливості й переваги рефрактометра (0...32 % Brix, 0-28 % солоність) WALCOM REF-103/113S
- Пристрій має ергономічний дизайн та міцний корпус для роботи в польових умовах.
- Рефрактометр не має у своїй конструкції будь-якої електроніки і не потребує електроживлення від батареї.
- Автоматична температурна компенсація в діапазоні від 10 до 30 °С.
- Визначення вмісту цукру в діапазоні – 0...32 % Brix.
- Визначення концентрації солі в діапазоні – 0-28 %.
Технічні характеристики рефрактометра (0...32 % Brix, 0-28 % солоність) WALCOM REF-103/113S
Призначення рефрактометра | вимірювання концентрації цукру та солі |
Кількість шкал | 2 шкали |
Діапазон вимірювання | солоність від 0 до 28 % цукор від 0 до 32 % Brix |
Мінімальна поділка шкали | 0.2 % |
Точність | ±0.2 % |
Автоматична компенсація температури | так (від 10 до 30 °С) |
Електроживлення приладу | не потрібно |
Габарити приладу | Ø 40 x 175 мм |
Вага приладу | 100 г |
Комплектація рефрактометра (0...32 % Brix, 0-28 % солоність) WALCOM REF-103/113S
- Рефрактометр (0...32 % Brix, 0-28 % Солоність) WALCOM REF-103/113S.
- Піпетка.
- М'яка серветка для очищення скельця і віконця пристрою.
- Викрутка для калібрування.
- Пластмасовий кейс для транспортування та зберігання.
- Інструкція з експлуатації.